Katrin Zytomierskas blogg

Första intrycket här är lite mer seriöst och mognare. Kanske för att hon är 32 och kissie 18-19.

Jag har inte heller någon nytta av den här om jag inte ska undersöka den t. ex som nu. Men annars så är det mer för yngre fans som gillar henne.

Nej, jag vill inte fortsätta använda den här webbplatsen. Anledningen är varken bloggen eller Katrin lockar mig till att läsa.

Det positiva är att hon uppträder på ett mognare sätt än Kissie och har lite roligare reklam än henne även. Sen dem som följer denna blogg. Plus att det är en enklare sida, man kan logga in på ett enklare sätt och se information om Katrin på ett bättre sätt.

Det negativa är väll lite att hon har lättkläda bilder på bloggen. Det kanske inte alla uppskattar, vad vet jag. Annars så tycker jag inte det finns så mycket negativt om denna blogg.

Målgruppen skulle jag nog gissa på att den är mellan 25 och 40. Skulle tänka mig att det är många 30-åringar som läsa denna blogg.

/iJ


Kissies blogg

Det första intrycket jag får att det är blond, egoistisk fjortis vi svenska folket har att göra med. Hon värderas väldigt lågt i mina ögon.

Jag är definitivt ingen ingen ingen nytta alls av denna patetiska blogg.

Nej det vill jag absolut inte. Jag ser inget nöje i att läsa om varenda detalj i andras liv, speciellt inte hennes. DIVA!

Positivt med denna är väll..att folk som av någon anledning gillar henne får en inblick i hennes liv.

Det negativa med den här platsen är att hon framstår för mig som en diva och att hon är bäst, snyggast och kändast. Gillar ej denna tjej!

Målgruppen är framför allt tonårsflickor i 14 till 18 års åldern. Det är nog många som ser upp till henne och vill vara som henne.


MSN

Första intrycket jag får av MSN är att det är en väldigt väldigt seriös sida med mycket reklam och nyheter.

Jag har ingen direkt nytta utav den för om jag ska läsa nyheter så går jag in på Aftonbladet/Sportbladet. Det enda jag använder med MSN är MSN Messenger där du kan snabbchatta med personer.

Jag har ingen användning av denna sida, men däremot så har jag användning av MSN Messenger där jag chattar med mina polare.

Men annars så använder jag inte och har ingen nytt heller av MSN.

Det positiva är väll att det mycket på en hemsida. Reklam, nyheter, videos, spel, Messenger. Det är en rik på många saker kan man säga!

Jag kan inte se något negativt i denna webbplats faktiskt.

Målgruppen är alla världens folk. Jag tycker det inte verkar ha någon speciell målgrupp.

/iJ


Twitter

Första intrycket jag får är att den verkar väldigt oseriös och tråkig. Inge man direkt nappar på.

Jag har absolut ingen nytta av denna av denna sida. Detta är andra gången jag är inne på den och jag tycker den är helt värdelös.

Jag kommer inte använda den. Jag har absolut ingen nytta av denna alls och tycker inte den tjänar någonting till. Känns som att det är mer för kändisar, för det är där jag har hört att ''Den och den och den twittrade om det och det och det idag''.

Jag kan inte se nå postivt i denna webbplats. Den är väll antagligen för dom som inte håller på så mycket med datorer för den verkar vara ganska enkel.

Vad ska man med den till? Du kan lika gärna använda FB som är grymt mycket större en Twitter. Då kan du även ladda upp bilder och gå med i olika grupper.

Jag tror att målgruppen för den här sidan är för dom lite äldre,upp emot 25 till 50. Med tanke på att den verkar ganska enkel och har inte hört så många ungdomar som använder den här sidan.

/iJ


Bilddagboken

Det första intrycket jag får av Bilddagboken är att det är en väldigt positiv sida med mycket glada bilder. En bra dagbok för bilder helt enkelt.

Jag kan inte påstå att jag har någon nytta av. Om man är intresserad av mycket mycket bilder så har jag det, men det är jag inte. Men visst, det kan ju vara kul att se på vissa personers bilder, men inte allas.

 Ja,jag vill fortsätta använda den. Jag brukar ju dock kommunicera med vänner genom facebook så det är väll därför isåfall. Och se DERAS bilder.

 Det positiva med den här webbplatsen är att man kan använda sig av BDB-HD. Då kan man ladda upp bilder i mycket mycket bättre kvalité. Så det är ju ett plus. Ett till plus är att det är ju en slags dagbok, av bilder samtidigt som man kan lägga till texter till det. Så man kanske har varit någonstans så kan man ju lägga in bilder och berätta vad vardera sak är o.s.v.

Det negativa med den här webbplatsen är att den blir mer och mer som Lunarstorm. Statistik över vem som har varit inne på ens dagbok och vart dom bor. Massa onödig fakta som jag skiter fullständigt i. Jag använder den endast för att ladda upp någon enstaka bild ibland, inte för att kolla statistik över hur många besökare jag har.

Jag tror att målgruppen är mellan 12 och 18-20 ungefär. Den börjar bli lite för barnslig när man kommer upp i 20 års åldern. Den är mer ungdomsaktig.

/iJ


Facebook

Första intrycket jag får av Facebook är att det verkar vara en väldigt enkel sida, inge avancerade saker man måste göra för att gå med i den. Ganska neutral sida, inte lagt ner nå mängder med tid på själva layouten.

Jag har mycket nytta av denna sida. Jag kan t. ex hitta gamla skolkamrater som jag längre inte har kontakt med.  Man kan även hålla kontakt med personer som befinner sig på en helt annan kontinent. Jag tycker det är en mycket bra sida som alla bör ta del av.

Jag vill och kommer fortsätta använda den här platsen. Den är mycket användbar som sagt när det gäller att hålla kontakt. Men det finns även andra underhålland applikationer som t. ex spel. Man kan ju även få reda vad polarna har gjort istället för att skicka iväg ett sms.

Det positiva med den här webbplatsen är att,ja som sagt man kan hålla kontakten väldigt lätt men kan även gå med i olika grupper som kanske symboliserar lite vem man är person.

Det  negativa är att alla använder sig av Facebook som en statussymbol. Av 100 inlägg så 80 tjejers.
Negativt är ju även att pedofiler söker sig till såna här sidor och kan då lura till sig småflickor.

Jag tror att målgruppen är mellan 15 och 40. Anledningen är att jag är vän med t.ex många av mina förra lärare och en del av min mor- och fars kompisar så det är därför jag tror att den är så hög.


/ iJ


FACEBOOK

Första intrycket av facebook känns kalt och ganska enkelt. Är du inte medlem kan du inte besöka andra medlemmar eller ta del av facebooks tjänster. Därför är det i första anblick svårt att veta vad sidan har att erbjuda.

Jag har mycket nytta av facebook då de flesta av mina vänner också använder sig av tjänsten. Genom facebook kan vi på ett snabbt och smidigt sätt hålla kontakten och dela bilder med varandra. Det går även att använda sig utav tjänsten för att bl.a. hitta gamla eller nya vänner, spela spel, köpa och sälja saker och hitta jobb.

Jag tycker att facebook är en bra sida och jag kommer att fortsätta använda mig utav den. Men det finns ändå saker med facebook som är irriterande eller mindre bra. ”Flest vänner på facebook innan den dör vinner” börjar bli en ganska vanlig fras och är enligt mig ett irriterande moment. Det gör också facebook till ett användbart verktyg för pedofiler. Eftersom informationen du lägger är väldigt lättillgänglig. Speciellt för dina vänner. Vem som helst kan få reda på ex vart du bor, hur du ser ut, vart du går i skola o.s.v.

Facebooks målgrupp är mycket stor. det finns en åldersgräns på 13år och facebooks användare är mycket blandade.  Jag tror att huvudmålgruppen är från 13 till 50år och består av både tjejer och killar.

//Alice Öqvist


Jag och Barack Obama

Som att gå upp en varm sommardag, känna hur solen steker på kroppen, sätta ipoden i öronen och bara njuta. Det är Twitters framsida med en mening. Man blir glad, och verkligen sugen på att skaffa det direkt. Det ser enkelt ut, precis som livet är på sommaren. Enkelt och fräscht! Men med närmare eftertanke.. Det står på engelska! Är det precis som Facebook? Kan alla komma åt mig om jag skapar ett Twitterkonto? Vad kan hända? Kan jag få virus? HJÄLP! Det där är väl det som dyker upp i min hjärna när man blivit trött på den fina startsidan.

Precis som Facebook så är Twitter ganska beroendeframkallande. Det är inte lika många "vanliga svensson" som använder Twitter utan min uppfattning är att man enkelt följer kända personers minibloggande. Självklart kan alla använda det, men blir det inte lite uttråkande med uppdateringar som endast består av små korta meningar i längden? Man kan ju inte lägga in en bild ens!

jag har testat på twitter, och det är roligt i början. Jag twittrade flera gånger under dagen, men man får inte samma slags bekräftelse och det är inte roligt för mig att gå tillbaka i tiden och läsa heller. Ärligt talat så har jag inte fått ut någonting alls av twitter, så jag lägger ner. Det var roligt i en månad!

Det är enkelt och Twittra vilket är positivt, alla förstår sig på det om man väl försöker. Det är enkelt att söka, dock är det enklast att hitta kända personer eftersom man i princip kan döpa sitt Twitterkonto till vad som helst. De negativa sakerna är fler.. Och när jag tänker efter så är de ganska många. Man kan inte lägga in bilder och det är tråkigt, det är en miniblogg men orden tar slut och man kan inte skriva någonting mer när man är mitt i en mening. IRRITERANDE! Då måste man formulera om sig och efter ett tag ger man upp. Helt plötsligt kan det komma upp en text på engelska i sitt Twitterflöde som man inte har någon aning om vart det kommer ifrån. Ganska läskigt!

Målgruppen för twitter ser ut att vara 10-15 på startsidan. Men jag tror att de flesta som Twittrar är över 20 år. Och vad har jag kommit fram till med alt detta? Jo, jag hade nog mer emot Twitter än vad jag trodde från början.

/Frida


Twitterwhoring - Lullabies To Myself?

50 miljoner tweets varje dag.
41% av dessa är menlingslöst prat som ingen egentligen bryr sig om, men man tweetar ändå tillbaka för att man själv ska få en respons och i slutändan växa lite i twitterfame.
6% av alla tweets är ämnade för att ens konto ska få mer följare, eller prenumeranter.
När du twittrar till dina 800 följare, hur många bryr sig egentligen? Hur många orkar lägga ned energi på just dig när de är så upptagna med att själva utöka sin egna twitters känidskap.
Det har gått så långt att Dana White, UFC's ansikte utåt, gör reklam för sin twitter mellan ronder. Med en miljon följare kan man ju undra hur många som bryr sig om han ber "mmafan1884" att dra åt helvete och hur många som är fanboys. Sju inlägg på en timme är vad han kan producera. Man undrar ju om man får spons av twitter om man har över en viss summa följare eller om det råder överdos av fritid hos de rika, för det är överklassen och hollywoodwhores som har astronomiska summor av följare. Ashton Kutcher sitter på 4.6 miljoner följare och jag undrar bara vilka det är som sitter och trollar honom, hur orkar man? Ett av hans mest intelligentaste inlägg:
"@LadyHobbit2 ;)".
That's some wise words right there Ash...
Vilka drar egentligen nytta av Twitter? Själv är man stolt och sitter på 8 följare, 8 som jag inte känner och inte har någon lust att lära känna heller då de endast verkar vara bottar som sitter och följer alla slumpmässiga tweetwhores de hittar. Tror nog inte att man kan få ett skratt ifrån twitter såvida du inte är RWJ eller Shane Dawson som ändå sitter med flera hundratusentals prenumeranter på youtube. Så jag tjänar inte något på Twitter, varför har jag det då? För lat för att ta bort mitt konto, med all sannolikhet? Definitivt.
Twitter lär aldrig bli en hit i Sverige då man redan är sms-addicts på en helt annan nivå och vår statsminister inte har twitter och skyltar med den på varje kampanj han kan. Refererar då till http://twitter.com/BarackObama
Peace, Ab.

/ab


Hur du får fler besökare till din blogg

Här är 10 enkla tips på hur du kan göra för att få fler besökare till din blogg. Har du något tips som fungerar? Skriv gärna en kommentar i slutet av detta inlägg.

Sprid din blogglänk.

Att länka till sin egen blogg är ett utmärkt sätt att få fler besökare. Skriv ut din blogglänk på andra sociala medier som till exempel Facebook och MSN.

 

Kommentera andras bloggar
Att kommentera andra bloggar är ett väldigt effektivt sätt att få fler besökare till bloggen. Är du enbart ute efter att få fler besökare ska du helst kommentera välbesökta bloggar. Försök att få in kommentaren på en plats där den syns. På vissa bloggar syns den som först kommenterar längst upp. Vissa bloggare väljer att inte godkänna kommentarer med massor med länkar. Var därför noggrann med att skriva en kommentar som handlar om blogginlägget du kommenterar. Var trevlig och tänk på vad du kommenterar. Gör reklam för din blogg på ett sätt som inte syns. Att provocera och skriva elaka saker gör att du får uppmärksamhet. Men tänk efter om det verkligen är den sortens uppmärksamhet du vill ha. Tänk även på att allt som du gör på internet finns kvar.

 

Skriv om ett aktuellt ämne
Aftonbladet har en ”bloggruta” med länkar till bloggar bredvid sina artiklar. Om du har tyckt till om en artikel kan du länka till Aftonbladet och få en länk tillbaka beroende på hur högt rankad din blogg är. Detta kräver dock att du är registrerad på www.bloggportalen.se.

 

Svara på kommentarer
Om någon har kommenterat din blogg kan du ge tillbaka en kommentar. Du kan även svara dina bloggläsare oavsett hur många du har. Detta leder till trogna bloggläsare som återbesöker din blogg.

 

Var inte snål med länkar
Länka andra bloggar. Har du tur får du en länk tillbaka. Du kan även kontakta en annan bloggare som har ungefär lika många besökare som du har och föreslå ett länkbyte. Alltså att ni länkar varandra. Var inte rädd för att förlora dina bloggläsare för att du länkar. Det kommer du inte att göra.

 

Bloggtopplistor
Registrera din blogg på olika topplistor som räknar din statistik. Granska din statistik noggrant. Försök att ta reda på vad som lockar just dina bloggläsare. Vilken dag har du flest besökare? Vilka av dina inlägg lockar flest besökare? Topplistor kan även ge fler besökare.

 

Nischa din blogg
Välj ett ämne som du är intresserad av och skriv enbart om det ämnet. De flesta framgångsrika bloggar är nischade. Hur nischad din blogg ska vara kan bestämmer du själv. Här kan du läsa mer: Nischa din blogg.


Innehållet i bloggen
För att få besökarna att komma tillbaka till din blogg är innehållet väldigt viktigt. Det spelar ingen roll hur mycket reklam du gör för din blogg om du inte har ett bra innehåll. Vad är ett bra innehåll då? Det är en svår fråga att svara på eftersom det beror på vad du vill skriva om och vad dina läsare förväntar sig av din blogg.

Uppdatera ofta
Att uppdatera sin blogg med nya inlägg är ett bra sätt att få sina bloggläsare att besöka bloggen varje dag. Bloglovin.se är en sida där dina bloggläsare kan prenumerera på din blogg. Du kan länka dit och uppmana dina läsare att börja prenumerera. Varje gång du skriver ett nytt inlägg kommer det att synas på bloglovin'.

Bloggdesign
Hur din blogg ser ut påverkar självklart din statistik. Kolla runt på de populäraste bloggarna. Alla framgångsrika bloggare har väldigt enkla bloggdesigner. Här kan du hitta gratis bloggdesigner: designabloggen.se


/Cecilia

 


Åsikter om Twitter

Mitt första intryck av twitter är att jag inte riktigt förstår och det är ganska krångligt. Jag har aldrig varit inne på twitter förut och har inget eget konto, så jag tror att det är därför. När jag kollar vidare på sidan förstår jag lite mer om vad sidan handlar om.

Många använder twitter som marknadsföring och då är det ju många som ser det eftersom twitter som är så stort. Det är lätt att kommunicera med andra och skriva vad man vill på sin mini blogg. På dessa områden gör twitter en stor nytta.

Jag vill inte fortsätta med twitter eftersom att det inte verkar vara mitt sätt att kommunicera på och det verkar inte så kul. Jag är inte heller den som har tid att lägga upp en massa inlägg på olika hemsidor och twitter verkar ta ganska mycket tid.

Det possetiva med bloggen är att man kan följa personer som man inte känner på twitter. På facebook t.ex. måste man ”adda” personer för att kunna följa dem. På twitter behöver man inte ens veta vem personen är utan man kan följa dennes inlägg i alla fall.

Det kan också vara negativt. Personer man inte känner eller inte vill ha med att göra kan läsa alla inlägg man skriver. Skriver man för mycket information om sig själv som vem som helst kan läsa kan det vara farligt.

Twitter har ingen speciell målgrupp vad jag kan se. Twitter är till för ungdomar och vuxna som vill skriva om sina sociala liv. Också till affärsmän som vill marknadsföra sitt företag via twitter.

// Sandra


me, myself and I... and Facebook?

Första intrycket man får av facebook är att det är någonting krångligt, det är en webbplats för de lite äldre. Man känner sig osäker och detta på grund av bilden som finns på starstidan, bilden på världskartan som visar att man kan kommunicera med hela världen på denna webbplats. Att det står "Det är gratis och alla kan gå med" gör en också lite osäker, varför behöva understryka att det är gratis? Trots detta, att startsidan ser så otroligt oinbjudande och kal ut så att man tror att målgruppen är 35+ så använder alla facebook. Och med alla, så menar jag att det finns folk från 12 år till 70+!

Nytta, tja.. Har man någon vettig nytta av Facebook egentligen? Det är en rolig hemisda, ett roligt nätverk att leka med. Alla har facebook och man blir nästan förvånad och arg om man söker på ett namn som inte finns. Det är som en telefonkatalog, man förväntar sig att alla ska finnas där. Men tillbaka till frågan, har vi någon nytta av facebook? Kort svar: nej, faktiskt inte. Men det kan vara det roligaste sociala nätverk jag gått med i någon gång.

Självklart kommer jag fortsätta använda facebook, det är avslappnande och kul att hänga med i andras liv. Det är roligt att slänga in en kommentar till folk man kankse inte träffar så ofta och det är ett bra sätt att fortfarande ha kontakt med folk. Det är roligt och underhållande, om det inte inträffar någonting riktigt tråkigt i mitt liv på grund av facebook så kommer jag definitivt fortsätta att använda det.

Trots att det är underhållande och beroendeframkallande på ett bra sätt så finns det självklart negativa saker med Facebook. Att hela tiden känna att man måste hänga med i andras liv och att hela tiden känna att man måste "uppdatera sin status" tar kål på en i längden. Man tänker inte på det, undermedvetet så känner man sig tråkig och en liten sorts stress över att man inte kommit högst upp i nyhetsflödet på några dagar.

/Frida


Amandavardet blogg

Första intrycket av bloggen var, Herregud, jobbig människa. Jag har ingen nytta av bloggen alls, eftersom jag inte läser bloggar. Jag kommer inte att använda bloggen i något roande syfte direkt. ska man hitta något positivt är det väll att dom som gillar läsa bloggar kan läsa den.
Negativt är att jag inte gillar hennes personlighet. och den finns överallt på bloggen.
Det finns Ungdomar som gillar att läsa bloggar kommer att läsa den.

/ CE
 



Flickr

Första intrycket jag får är att det är en väldigt tråkig hemsida och inte speciellt lockande.

Jag har ingen nytta utav denna sida heller. Jag använder mig hellre av Bilddagboken eller Facebook. Detta är första gången jag är inne på Flicker och förmodligen den sista.

Jag vill inte använda mig utav denna webbplats för att den lockar mig inte det minsta till kolla upp vad det ytterligare är man gör på denna sida förutom bilder.

Det positiva är väll att det är en bra sida för bildälskarna. Mer positivt kan jag inte se i den.

Det negativa med webbplatsen är presentationen framhäver inte den sociala sidan.

Målgruppen för den här sidan tror jag är för lite äldre personer som har intresse av bilder och natur. Skulle tro att målgruppen är mellan 25 och 45 år.


/ iJ


Kissie blogg

Mitt första intryck var Herregud, jobbig människa.
jag kommer inte att använda bloggen, inget alls!
Jag gillar inte bloggar och inte kommer jag använda den här heller! Positivt är väll att dom som gillar läsa bloggar kan läsa den. Negativt är att jag inte gillar hennes personlighet. och den finns överallt på bloggen.
Ungdomar som gillar att läsa bloggar har användning för den!

CE/



MSN

1: Händer att jag är inne här ibland var det första jag tänkte.
2: Jag använder väll min hotmail så det är väll det jag har nytta av.
3:Ja, eftersom jag kollar min hotmail regelbundet.
4: Det är lätt att använda den.
5: Kan inte hitta något negativt.
6:Alla som använder msn och hotmail, så jag säger väll alla olika målgrupper.

/CE


Twitter

1:Första intrycket var väll vad är det här? det ser tråkigt ut.
2:Nej jag har ingen nytta av den.
3:Nej det vill jag inte, vill inte vara medlem på så många hemsidor, man blir bara förvirrad då.
4:Positivt är väll att man kan hitta sakerna lätt, det är bara att söka.
5: Negativt är väll att det ser så tråkigt ut.
6: Kan väll tänka mig att det är runt 20-30 åringar som använder det!

/CE




Flickr

Första intrycket av flickr var väll "Kan man redigera bilder här" Nej jag är inte medlem eftersom jag inte håller på med bilder. eftersom jag inte gillar att hålla på med bilder så mycket så mycket så använder jag det inte. positivt för dom som gillar att hålla på med bilder, för här är en hemsida där man kan göra det. Inte Jag finner något negativt, bara att jag inte gillar det. Jag tror det är mest ungdomar som håller på med flickr, iaf vad jag vet.

/CE


Facebook

Fackbook:

Eftersom jag använder det så vet jag vad jag tycker och jag gillar facebook och det är ett bra ställe att kommunicera med vänner.
Jag har stor nytta av Facebook eftersom jag använder det mycket till att chatta. jag använder facebook eftersom jag har så mycket vänner att prata med där.
Det positiva med sidan är att det är lätt att prata med vänner.
ska man hitta något Negativt så är det väll att dom förnyar sidan hela tiden och det blir sämre varje gång dom förnyar! Det finns människor i alla åldrar som använder facebook, men främst ungdomar.

/CE


Bilddagboken

Bilddagboken:

Även bilddagboken använder jag, och jag tycker det kan va kul o kolla på andras bilder osv. Även använda det som ett ställe där man kan snacka.
Eftersom jag är medlem så är jag inne och kollar lite då och då.Ja eftersom det är kul o kolla på andras bilder ibland.
Positivt är väll att det är lätt att använda.
Negativt är väll att det är för mycket människor som viker ut sig.
Det är mest ungdomar i tonåren som använder bilddagboken.

/CE 


INTERNETSLANG

 

Exempel på internetslang

Epic: Något som är "Epic" är grymt, otroligt bra eller liknande.

Fail: Man brukar säga "FAIL" när någon misslyckas med något, oftast något enkelt.

Fejjan: Fejjan är ett annat ord för Facebook

Ffs: "FFS" är ett engelskt uttryck för "For Fucks Sake". Översatt till svenska "För helvete".

Ftw: Ftw kan vara en förkortning av den engelska frasen "For the win

Glhf: glhf är en akronym av "good luck have fun"

Gr8: Betyder "Great"

Imba: "Inbalanced". Betyder att något är orealistiskt eller överlägset bra.

Irl: "in real life". På svenska betyder det "i verkliga livet".

Lol: "laughing out loud". Det betyder "skrattar ut högt"

Lan: "Local Area Network", är en term inom datorkommunikation och betyder "lokalt nätverk". Man brukar säga att man ska på LAN, vilket betyder att ett gäng med datorer är uppkopplade med varandra.

M8: En förkortning av mate. Översatt till svenska: polare

Noob: En nedsättande benämning på någon som är nybörjare/amatör på något.

Ofc: Förkortning av orden "of course"

Omg: Omg är en akronym till orden "oh my god" (åh herregud).

Sj: Svenskans förkortning på "Själv". Används oftast till att fråga tillbaka.

Tbx: Förkortning av "tillbaka".

Tsm: Förkortning av ordet "tillsammans".

Ty: "Thank you" (tack ska du ha).

U2: Betyder "You too"

Vgd: “vad gör du”

/CE


Copyright

Facebook
När man lägger upp bilder eller videor på facebook så godkänner man att facebook har tillgång till materialet. Facebook rätt att använda sig av materialet på vilket sätt de vill ända tills man raderat det. Så länge inte
materialet har delats med andra användare som inte raderat det. Det kan hända att backup kopior av materialet finns kvar en tid och dessa har facebook tillgång till, men inte andra användare.

När man delar information på facebook och väljer att den ska vara tillgänglig för alla. Så blir den informationen även tillgänglig för alla utanför facebook.

För att få använda facebook måste du vara minst 13 år gammal.
http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf


Twitter
Den mesta av informationen du lägger upp på twitter är information som delas med andra.

Åldersgränsen för att gå med i twitter är 13 år.
http://twitter.com/privacy


Flickr
Lägger du ut bilder på Flickr kan hela världen se dem. Flickr respekterar upphovsrättslagarna och copyright och vill att dess användare ska göra samma sak. Materialet på Flickr och andra sidor från Yahoo! är skyddat av copyright och lagar från det land du befinner dig i. Inte utav Yahoo! Om du tror att ditt material blivit kopierat på ett sätt som strider mot upphovsrättslagen så kan du meddela Yahoo!:s agent och göra en anmälan.
http://info.yahoo.com/copyright/us/details.html


Bilddagboken
På bilddagboken får du inte kopiera andra användares bilder utan att de först har godkänt detta. Du får heller inte lägga upp copyright skyddat material. Om detta händer eller någon lägger upp ett foto du tagit eller är med på som du inte godkänt, kan du göra en anmälan till bilddagboken via [email protected], eller polisanmäla. Bryter du mot några utav copyrightlagarna så kan ens användarkonto bli borttaget utan förvarning.

På bilddagboken så äger användarna själva sina bilder och ingen har rätt till att använda bilddagboken för marknadsföring eller spridning av reklam.

De meddelanden du lägger in på bilddagboken är offentliga för besökare och medlemmar.

Bilddagboken är till för alla.
http://bilddagboken.se/p/frontpage.html#0


MSN
Microsoft kontrollerar eller godkänner inte material som du skapar eller tillhandahåller via tjänsten. Microsoft hävdar heller inte äganderätt till annat material än det de själva har licensierat till dig. Men de har rätt till att använda, ändra, kopiera, distribuera och visa materialet som publicerats i tjänsten.

Delar du innehåll med andra i gemensamma eller offentliga områden genom MSN så godkänner du också att de får använda innehållet. De som du delat materialet med har rätt att använda, kopiera, distribuera och visa innehållet endast i samband med MSN och andra Microsoftprodukter och tjänster. Vill du inte att andra ska ha tillgång till ditt material delar du det inte med dem.

Microsoft har även ansvarsfriskrivit sig. Vilket innebär att du inte får ersättning för skador som orsakats av Microsofts produkter.

Microsoft tillhandahåller föräldrakontroll. Det är en tjänst som tillåter föräldrar att begränsa materialet som visas.
http://help.live.com/help.aspx?project=tou&mkt=sv-se


Bloggar
Copyright, användarvillkor och åldersgräns är olika beroende på vilken sida du använder dig utav. Därför är det bra att vara uppmärksam när du väljer bloggsida.

//Alice Öqvist


hur kan du tjäna pengar på din blogg?

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på din blogg.  Det är inte så svårt som dom flesta tror. Ett affiliatenätverk  gör så att du får gå med i så kallade program som drivs av företag och annonsörer.  Genom att skaffa dig länkar och annonser på din blogg så får du betalt ju mer gånger olika läsare som klickar på annonserna och textlänkarna.  Man kan även få betalt genom att bara skriva om annonsörers tjänster och sajter, skriva ett litet inlägg om det, självklart så måste man ju ha kontakt med dom som äger företaget först för att dom ska kunna betala ut om dom tycker at det är värt det


För att du ens ska kunna tjäna pengar på din blogg och sätta in annonser o reklam osv så  är det viktig att du har rätt antal läsare. För att företagen ska tjäna på dig så är det ju viktigt att du har många lärare så att det är många som ser annonserna och dess reklam.  För att öka antalet besökare på din blogg så är det viktigt at du verkar intressant. Det är ett väldigt bra sätt att få många läsare genom att verka uppblåst, egoistisk och dryg eftersom då stör sig folk så mycket på dig så att dom fortsätter läsa bloggen för att du är konstig ett exempel på en bloggare som gör exakt det är Kissie (www.kissies.se). Hon har ungefär 1 miljon läsare på sin blogg och hon tjänar riktigt mycket över att blogga.  Men det är väldigt sällsynt med så pass många läsare!


Men
 man kan även få många läsare genom att sprida sin blogg ut över många hemsidor på internet och så. Det är även viktigt att du har en bra design på din blogg så att den inte blir tråkig, det är ju det som blir det första intrycket så om du har en nice blogg med snygg design så tycker läsare att det är roligare att läsa bloggen än om det är en tråkig design som inte är snygg eller personlig alls.

Enkelt sammanfattat så.. många läsare = pengar.


Bubbelroom
är det enda viset man kan tjäna pengar om man är under 18 år. Har man då ungefär 4000 läsare så kan man tjäna runt en hundring per vecka.

/Elin


web 2.0 Ordlista

Det är inte lätt att veta vad alla dessa sajter och utryck som används på den sociala webben egentligen innebär. Av denna anledning följer här nedan en ordlista för att underlätta Din användning av sociala nätverk. 

Facebook – är ett socialt nätverk som möjliggör att Du kan finna gamla så väl som nya vänner t ex klasskompisar, arbetskamrater och släktingar för att sedan kunna hålla kontakten med dessa och umgås med dem över nätet. Du berättar vad som händer i ditt liv bland annat genom att uppdatera Din status.
Twitter – är ett nätverk för så kallad microbloggning där Du kortfattat skriver t ex om vad som hänt under dagen. Dessa uppdateringar får inte överskrida 140 ord. Meningen är att Du snabbt ska kunna läsa igenom uppdateringar från personer Du valt att följa, därav den begränsade mängden ord.
Flickr – kan liknas med ett fotoalbum i digitaltformat på internet. Det är en sajt där Du lägger upp och delar bilder med vänner som sedan kan skriva kommentarer till dessa.
Bilddagboken – gör skäl för sitt namn då syftet är att Du ska lägga upp bilder nästan dagligen. Dessa kan Du själv och andra som tittar på bilderna skriva kommentarer till. Vem som helst kan gå in på din ”dagbok”, se och kommentera dina bilder.
MSN – är en chatt på internet där Du lägger till vänner eller bekanta i en kontaktlista som du sedan kan konversera med via textmeddelanden när de är online.
Blogg – kan definieras som en offentlig dagbok på internet där bloggaren skriver inlägg beträffande händelser i dennes/dennas liv, personliga åsikter och liknande.

/Sara


RSS 2.0