Copyright

Facebook
När man lägger upp bilder eller videor på facebook så godkänner man att facebook har tillgång till materialet. Facebook rätt att använda sig av materialet på vilket sätt de vill ända tills man raderat det. Så länge inte
materialet har delats med andra användare som inte raderat det. Det kan hända att backup kopior av materialet finns kvar en tid och dessa har facebook tillgång till, men inte andra användare.

När man delar information på facebook och väljer att den ska vara tillgänglig för alla. Så blir den informationen även tillgänglig för alla utanför facebook.

För att få använda facebook måste du vara minst 13 år gammal.
http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf


Twitter
Den mesta av informationen du lägger upp på twitter är information som delas med andra.

Åldersgränsen för att gå med i twitter är 13 år.
http://twitter.com/privacy


Flickr
Lägger du ut bilder på Flickr kan hela världen se dem. Flickr respekterar upphovsrättslagarna och copyright och vill att dess användare ska göra samma sak. Materialet på Flickr och andra sidor från Yahoo! är skyddat av copyright och lagar från det land du befinner dig i. Inte utav Yahoo! Om du tror att ditt material blivit kopierat på ett sätt som strider mot upphovsrättslagen så kan du meddela Yahoo!:s agent och göra en anmälan.
http://info.yahoo.com/copyright/us/details.html


Bilddagboken
På bilddagboken får du inte kopiera andra användares bilder utan att de först har godkänt detta. Du får heller inte lägga upp copyright skyddat material. Om detta händer eller någon lägger upp ett foto du tagit eller är med på som du inte godkänt, kan du göra en anmälan till bilddagboken via [email protected], eller polisanmäla. Bryter du mot några utav copyrightlagarna så kan ens användarkonto bli borttaget utan förvarning.

På bilddagboken så äger användarna själva sina bilder och ingen har rätt till att använda bilddagboken för marknadsföring eller spridning av reklam.

De meddelanden du lägger in på bilddagboken är offentliga för besökare och medlemmar.

Bilddagboken är till för alla.
http://bilddagboken.se/p/frontpage.html#0


MSN
Microsoft kontrollerar eller godkänner inte material som du skapar eller tillhandahåller via tjänsten. Microsoft hävdar heller inte äganderätt till annat material än det de själva har licensierat till dig. Men de har rätt till att använda, ändra, kopiera, distribuera och visa materialet som publicerats i tjänsten.

Delar du innehåll med andra i gemensamma eller offentliga områden genom MSN så godkänner du också att de får använda innehållet. De som du delat materialet med har rätt att använda, kopiera, distribuera och visa innehållet endast i samband med MSN och andra Microsoftprodukter och tjänster. Vill du inte att andra ska ha tillgång till ditt material delar du det inte med dem.

Microsoft har även ansvarsfriskrivit sig. Vilket innebär att du inte får ersättning för skador som orsakats av Microsofts produkter.

Microsoft tillhandahåller föräldrakontroll. Det är en tjänst som tillåter föräldrar att begränsa materialet som visas.
http://help.live.com/help.aspx?project=tou&mkt=sv-se


Bloggar
Copyright, användarvillkor och åldersgräns är olika beroende på vilken sida du använder dig utav. Därför är det bra att vara uppmärksam när du väljer bloggsida.

//Alice Öqvist


Kommentarer
Postat av: Agneta - lärarkommentar

Det gäller som användare att vara uppmärksam på vad somm gäller för respektive socialt media/webbplats. Det betyder att en hel del ansvar ligger på dig som användare. Ta dig tid att läsa igenom avtalen. Är de på engelska och svåra att förstå så kan du använda Google översätt/translate:

http://translate.google.se/?hl=sv&tab=wT#

2010-04-23 @ 09:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0