En bild säger mer än tusen ord

När man går in på Flickr blir man glad. Där finns flera miljoner bilder uppladdade av aktiva medlemmar. Första intrycket är att det är en trevlig sida där man kommunicerar genom att lägga upp sina egna bilder. Men det finns även de som sysslar med redigering av bilder. Det finns medlemmar som tillåter alla att använda deras bilder och redigera dem. Mars 2010 fanns det 137 miljoner CC-licensierade bilder uppladdade. Det betyder att vissa bilder på Flickr kan man använda och sprida hur man vill. Men de flesta av dessa CC-licensierade bilder får inte användas i kommersiellt syfte. Under varje bild står det en liten notis om vad bilden får användas till. Står det ”All rights reserved” får du inte använda bilderna. På de bilder du får använda kan du klicka på notisen och läsa reglerna för användningen av bilden. Det är fotografen som bestämmer vilken licens som gäller. Kom ihåg att det är mycket viktigt att man läser reglerna för licensen innan man använder bilden. Jag tycker att Flickr är ett helt underbart sätt att kommunicera på. Det finns nästan inga gränser. Dessutom finns det människor i nästan alla åldrar på Flickr trots att själva sidan är väldigt ungdomlig.

En bra länk som jag använde som källa: 137 miljoner CC-bilder på Flickr

Läs mer om CC-lincens och hitta bilder på Flickr: Creative Commons


/Cecilia

 


Barack Obama använder sig av twitter

Twitter har en härlig och glad framsida. Det ser spännande ut och intressant. Men när jag väl har blivit medlem förstår jag absolut ingenting. Det är som om alla på Twitter använder sig av ett eget språk. Eftersom man endast kan använda sig av 140 tecken blir det mycket förkortningar som är på engelska. Dessutom är alla inlägg blandade och det är svårt att veta vem som är avsändaren. Jag gav upp och loggade ut.

Samtidigt förstår jag varför man väljer att använda sig av Twitter. Det är ett helt fantastiskt sätt att kommunicera. Vi har aldrig tidigare kunnat dela med oss av vårt vardagsliv på ett sådant effektivt sätt. Det finns väldigt intressanta människor på Twitter. Det är ju jätteroligt att alla nu för tiden kan läsa uppdateringar som en känd eller intressant människa har skrivit. Istället för att läsa om kändisarna i skvallertidningarna loggar vi bara in på Twitter och får en direkt kontakt istället. Till och med USA:s president Barack Obama twittrar. Något annat som är bra med Twitter är att den har smarta sökfunktioner. Man kan lätt söka på ett ämne och få upp massor med resultat. Twitters målgrupp är ganska otydlig men det är få ungdomar som använder Twitter jämfört med andra sociala medier.

/Cecilia


Sociala länkar och andra små länkar.

www.jesper.nu
(En spelsida med roliga filmer och spel)

www.hamsterpaj.net
(En hemsida som liknar "Jesper.nu" innehålls mässigt, alltså filmer och spel även med en chatt och forum)

www.kossan.se
(En sida med roliga filmer,spel och bilder)

www.flashback.org
( Troligtvis Sveriges största forum där allting mellan himmel och jord diskuteras. Dock så har forumet en åldersgräns på 18 år då det gäller medlemmar)

www.facebook.com
(En social sida för folk som vill hålla kontakt med vänner och ladda upp bilder på sig själv och ens liv.)

www.msn.se
(Chatt programmet "Msn live messengers" hemsida där det även är möjlig att logga in på msn. Man kan även ladda ner msn programmet från hemsidan.)

www.ebuddy.com
(En sida där du kan logga in på olika chattprogram online utan att ladda ner något, används oftast när folk ska logga in på msn)

www.omegle.com
(En sida för folk som vill chatta med slumpmässigt valda främlingar från hela världen som sitter uppkopplade till Omegle)

www.helgon.se
( Ett online Community för människor med "alternativa" kläd och musik stilar så som synthare,hårdrockare gothare,punkare)

www.lunarstorm.se
(Ett online community för ungdomar som vill chatta och skaffa vänner)

www.habbo.se
(Ett online spel som är skapat för att tonåringar ska kunna socialicera med små "avatarer" i 2D format)

www.wikipedia.se
(En online encyclopedia)

www.bilddagboken.se
(Ett online comminuty för ungdommar som vill lägga upp bilder)

www.livestream.com
(En hemsida som "streamar" film och serier nästan som internet "tv kanaler")

www.quakenet.org
(En chatt sida som tillåter dig att logga in på "IRC")

www.fragbite.nu
(En sida för dem som tycker om att spela "Counter strike")

www.scribd.com
(En hemsida där man kan ladda ner dokument,mat recept och böcker helt gratis)

www.spela.se
(en hemsida med "flash spel")

www.blogg.se
(En sida för dem som vill börja blogga)

www.ebay.com
(en auktions hemsida, den svenska versionen heter "Tradera")
www.fuska.nu
(En sida som hjälper en fuska med dataspel,tvspel etc)

www.gmail.com
(Googles egen version av en mail sida)

www.glosboken.se
(En hemsida som hjälper dig med glosor)

www.hotmail.com
(En hemsida som hjälper dig att skaffa mail eller ett msn konto)

www.imdb.com
(internet movie database, hemsidan där folk får ranka filmer)

www.kamrat.com
(ett online community för ungdomar)

www.miniclip.com
(en hmesida med flash spel)

www.recept.nu
(en hemsida med recept)

//Harry

JACKIES BLOGG

När man loggar in på sidan är det första man möts av en stor porträttbild av paradise hotel stjärnan Jackie Ferm.  Bläddrar man längre ner på sidan är det fler stora bilder på Jackie. Man får ett intryck av att sidan är ego. Att den endast handlar om henne. Jag kan tycka det är lite tjatigt när en sida är ego och när all uppmärksamhet endast riktas åt ett håll. Men å andra sidan går man väll inte in på Jackie Ferms blogg om man inte vill läsa om just henne?

Tycker man att Paradise hotel stjärnan Jackie Ferm är underhållande så är det här en jättebra blogg att läsa. I andra fall ska man nog låta bli. På bloggen står nämligen allt som har med Jackie att göra. Hur hon vill se ut, vad hon gör om dagarna och vad hon tycker om saker och ting. Hon har t.o.m. gjort ett helt inlägg med frågor om sig själv som hon fått av sina läsare.

Jag skulle tro att målgruppen för Jackie Ferm främst är unga tjejer.

http://www.nattstad.se/JackieFerm

//Alice Öqvist

Alla inlägg är kommenterade - bra jobbat JM09!

Nu har jag gått igenom alla era inlägg och kommenterat dem. Ni har gjort ett bra jobb med den här bloggen! Läs igenom kommentarerna och svara på dem. Ibland syns det inte att det finns en kommentar; kolla från insidan av bloggen under fliken Översikt - där syns de senaste kommentarerna.

Hälsningar Agneta


jag fastnade (inte) i modeträsket!

http://febbs.se/, en blogg jag sett lite här och där. Tjejen är söt, och framsidan på bloggen visar precis det bloggen handlar om. Kläder! Mode och kläder i alla dess former. Självklart skriver hon om andra vardagliga saker också, men den röda tråden är just mode enligt FEBB, Louise som hon egentligen heter. I en liten ruta på sidan skriver hon om sig själv, vilket ger en lite djupare insyn på hennes personloghet trots att det bara är lite text. En behaglig blogg att vara inne på, som man blir glad av att bara se på. Designen är snyggt gjord och man ser att det finns en tanke bakom den - ett stort plus om man är en stor bloggare. 15674st besökare per dag har hon enligt blogg.se.

Jag är inte så modeintresserad på de sättet att jag sitter och kollar på modebloggar för att jag ska få inspiration. Ibland kan jag göra det och då bläddarar man bara igenom alla bilder lite snabbt. FEBBs blogg vill först och främst nå alla de som söker inspiration till en egen stil, och kanske mixa olika för att hitta sin egen. En ganska ensidig blogg som ändå har charm.

En blogg som denna kan man lätt tröttna på, eftersom man vet hennes stil och det i längden fortsätter i samma spår. Enligt mig, är detta det enda negativa.

Jag skulle tippa på att de flesta som läser hennes blogg är i samma ålder som henne, 16 år. Bloggen passar dock främst tjejer från 13-18 år.

/Frida


SOFIS SNAPSHOTS

Det första man ser när man går in på sidan är en stor bild där Sofi står på ett hustak och en text som lyder Sofis snapshots. I högre hörnet står även en text som lyder ”Sofis mode”.  Sofi arbetar för aftonbladet med att skriva om mode och där heter hennes del i tidningen nämligen Sofis mode.

Det här är alltså Sofis blogg via aftonbladet. Här skriver hon sitt hem, olika events hon varit på och andra vardagliga saker. Men främst om mode. Bloggen är underhållande och den innehåller många bilder vilket gör den roligare att läsa. Många utav bilderna är på kläder. På bloggen finns bland annat en hel kategori med butikstips och bakom kulisserna.

Jag tycker att bloggen är bra gjord och underhållande men själv är jag inte särskilt intresserad av mode. Jag brukar heller inte läsa bloggar särskilt ofta och därför tror jag inte att jag kommer använda mig särskilt mycket utav Sofis snapshots. Men det kan hända att jag kanske besöker sidan någon gång då och då i framtiden.

Målgruppen för den här bloggen är kvinnor. Åldrarna är nog ganska blandade eftersom modet produceras i aftonbladet men jag skulle tippa på mellan 15-40 år för själva modeläsandet. Medan de som besöker bloggen för att läsa om t ex bakom kulisserna troligen är något yngre. Runt 15-25.

http://blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots?cid=145119

//Alice Öqvist



Kenzas.se

Det första intrycket av bloggen är att den handlar om en ung tjej och hennes liv, 18 år gammal. Jag brukar itne läsa denna bloggen så ofta, har ingen nytta av den ifall jag inte har väldigt tråkigt. Jag kommer fortsätta använda mig av sidan och läsa om Kenza och hennes liv ibland. Jag tycker att det är kul att läsa bloggen för det händer mycket i Kenzas liv och hon skriver mycket varierat, vilket är positivt. Negativt med bloggen är att den är mörk designad. Skulle nog vara roligare och ge bättre förstaintryck om det va lite mer färg! Bloggen är inriktad mot mest unga.

/elin


Kissies.se

Första intrycket av bloggen är att den handlar om en snobbig blondin. Nyttan av sidan är att hon som skriver bloggen gör bort sig så mycket med det hon skriver/lägger in bilder, så att man får något att skratta åt för hon är så blåst. Tycker det är kul att läsa bloggen ibland om man itne har något att göra, så kommer nog fortsätta att läsa bloggen. Positivt med webbplatsen är att den kan vara underhållande att läsa ibland. Negativt med webbplatsen är att den har haft samma design i flera år? skulle vara kul med en ny design någon gång. Webbplatsen är riktad mot ungdomar mest. Eftersom det är dom som stör sig mest på det viset Kissie beter sig. 

/elin



MSN

Första intrycket till sidan är att den verkar väldigt stor. Den har mycket reklam. Om inte jag redan kunde allt om msn så skulle jag tycka att hemsidan var väldigt komplicerad och inte förstå så mycket. Nyttan med msn är att man håller kontakten med sida vänner och bekanta genom chatt och e-post. Denna hemsidan kommer jag fortsätta använda mig av för jag ser den som ett väldigt bra vis att hålla kontakt genom. Positivt med sidan är att genom msn-chatten kan man skriva en sak till en perosn och få svar endast efter några sekunder, vilket är riktigt skönt. Jag finner inget negativt med webbplatsen, tycker det är bra att den finns. Sidan är riktad åt alla målgrupper. 

/elin


bilddagboken

Första intrycket av bilddagboken är att själva grejen med sidan är att ungdomar lägger upp bilder. Jag har nytta av bilddagboken, är själv medlem där och har vart det länge. tycker det är en bra hemsida att hålla koll på vänner och vad dom gör om dagarna och vad som händer i deras liv osv. Men en dålig sak med hemsidan är att den ofta krånglar och sånt.  Målgruppen för sidan är mest unga människor 10-18 år. 

/elin



flickr

Mitt första intryck av hemsidan var att den handlar nog mycket om foto och att den finns i hela världen.  Eftersom det första man ser när man trycker upp sidan så står det med stora svarta bokstäver "Share your photos. Watch the world". Kommer inte ha användning av sidan. Är redan medlem på sidor där man lägger upp någon bild då och då. Positivt med webbplatsen var att man förstod direkt syftet med den. Jag vet ingen negativ sak med denna sidan, har aldrig sett den förr. Men den verkar vara svår att förstå. Målgruppen för sidan är mest vuxna tror jag, det verkar som det eftersom det är vuxna på bilderna på framsidan. 

/elin


twitter

Verkar som en komplicerad sida. Brukar inte vara inne på den, verkar tråkig tycker jag. Jag har ingen nytta av sidan alls, använder mig av andra bloggsidor. Jag tänker inte börja använda mig av webbplatsen eftersom jag tycker den verkar tråkig och svår att lära sig och eftersom jag ändå har bättre hemsidor jag använder mig av. En bra sak med denna hemsidan är vell att man kan skaffa nya kompisar/kontakter. Jag vet inte vad det dåliga med hemsidan är, men som saft så tycker jag att den verkar tråkig. Twitter är nog riktad mest mot unga. För det är många ämnen på första sidan som handlar om just det som ungdomar nu tycker om. 

/elin



facebook

Mitt första intryck av sidan är att den verkar vara en webbplats för att hålla kontakten världen över. Eftersom det första man ser är en bild mitt på sidan som visar smågubbar som binder ihop sig med varandra, från olika länder. Sidan är bra till att hålla kontakt med vänner och skaffa nya vänner osv. Att kunna uppdatera sig och skriva med vem man vill. Jag använder denna webbplatsen ibland, men tycker inte att den är speciellt kul så håller mig mest till andra sidor. En bra grej med hemsidan är att det är många som är medlem på den så om man t.ex har någon gammal kompis som man inte träffat på länge så kan man bara söka på dens namn så kan man ta upp kontakten med personen igen.  En dålig grej med sidan är att det är väldigt komplicerat så det tar ett tag att lära sig alla funktioner med den. Facebook är riktad åt alla målgrupper.  

/elin


ord kan ändra din syn på livet

Bloggens (http://fattybom.se) utseende är ganska simpelt. Headern (bilden högst upp) är fin, men den ser felplacerad ut på något sätt. Utseendet på bloggen är väldigt vanligt och den har ingenting speciellt som sticker ut. Men ändå blir jag nyfiken, man kanske ska scrolla ner lite?

Av bilderna att döma som finns på sidan är hon en skicklig fotograf. Jag är inget modefreak så, som endast kollar på bloggar för att få inspiration. Nej, jag vill se charm och personlighet - i texten. Simone lyckas med det. Hon skriver på ett roligt och personligt sätt som gör att man vill fortsätta läsa. Hon har kategorier så man lätt kan läsa om det man gillar allra mest. Det mest positiva är att hon skriver så himla brett, om allt från godis till hur personer ser på sig själva. Hon videobloggar och man får där höra hennes goa göteborgsdialekt. Allt är så klockrent! Man lär sig saker av att läsa bloggen, den får en att tänka till. Och det mogna innehållet gör att alla kan läsa den. Jag skulle rekommendera alla från 15 år att läsa den, dagligen!

Det är svårt att vara negativ till göteborgare, de är ju så goa! Men om jag ska hitta någonting negativt med bloggen är att jag inte gillar utseendet och färgerna. Jag gillar inte heller reklamen på bloggen. Ibland kan hon även ha en tendens att använda en attityd som säger att "jag vet allt". Jag vet att hon bara säger vad hon tycker, och enligt mig ska man göra så i en blogg. Men andra kan missuppfatta det och vända det emot henne. Om man går in på bloggen och inte läser texterna, kan det lätt bli så att man klickar bort den igen. Det är så fel, för denna blogg är inte värd att bara klickas bort.

Jag läser den här bloggen dagligen, just för att den har allt som ska finnas i en blogg enligt mig. Det är underbart att det finns människor som bjuder på sig och har en sån underbar inställning till livet. Det känns som att man känner henne trots att hon bor 5 timmar härifrån och man aldrig ens har pratat med henne. Hoppas verkligen att fler tar efter hennes lifestyle!

/Frida


att befinna sig i en chattdjungel

Msn Messenger - en nedladdningsbar gratischatt där du kan prata med alla dina vänner. För om du är ungdom mellan 12-20 år är det nästan en självklarhet att du har Msn. Vid första anblick verkar Msn vara ganska krångligt, men ger du det några dagar eller kanske bara några timmar så lär du dig det snabbt. Några saker att tänka på, men ack så användbart.

Att ladda ner saker tillför alltid en liten risk. Företag vet precis hur man ska "smuggla" med saker i populära installationsprogram för att göra reklam för sig. Det man ska veta med msn är att det är smärtfritt att ladda ner, om man noga ser till att det bara är Msn Messenger man installerar och inte någon slags "toolbar" som brukar finnas med i nedladdningspaketet. Om man läser noga är det inte alls någon fara!

Vem som helst kan adda dig, lägga till dig som vän, på msn. Dock kan du själv bestämma om du vill acceptera den kompisen eller inte. Många unga gör misstaget att acceptera alla som addar en, bara för att man ska få många kontaker. Faktum är att jag tror att man måste göra dessa misstag, alltså kanske prata med någon person som man inte alls känner för att känna tillräcklig otrygghet för att inte göra om det. Visst, det är inget fel att prata med någon du inte känner över nätet. Men ofta går den över gränsen och du själv kanske gör felet att berätta vart någonstans du bor eller några andra personuppgifter. Det kan leda till vad som helst, men med internetvett så ska det inte vara någon fara. Man ser ju trots allt personens mailadress. Men eftersom man kan döpa sin mailadress till i princip vad som helst kan det ju vara lite svårt att avgöra vem "[email protected]" är. Därför är det nog bäst att vara säker på vad en kompis har för mailadress innan man accepterar kontakten.

Eftersom de flesta ungdomar har tillgång till en data, kanske till och med en egen data på rummet, så är de flesta kompisarna ofta ute på msn. Om man inte orkar ringa eller träffa dem är msn ett utmärkt sätt att ändå ha kontakt med dem. Man kan prata om allt, ringa till varandra i mikrofon eller se varandra i webbkamera. Det är roligt, smidigt och skönt! Man kan ju välja själv när man vill svara, och man kan även tänka ut svaren extra noga. Positivt, enligt mig.

Msn messenger hänger med i utvecklingen och kommer ofta med nya uppdaterade program som man, ett tag efter att de släppts, måste ladda hem för att fortsättningsvis kunna använda msn. Ibland är uppdateringarna från den förra versionen inte ens synliga. Men de kan även vara så drastiska att man inte alls känner igen sig. Det kan då ta ett tag att lära sig alla nya funktioner, men det är värt det. Msn är en riktigt bra tjänst som jag kommer använda ända tills alla andra slutar använda det.

/Frida


MSN

Första intrycket av webbplatsen är glatt och livfullt. Det finns mycket färg och rörelse och sidan ger ett intryck av att vara underhållande. Man kan även se många saker som msn kan användas till. Bland annat till att maila, shoppa och se på nyheter. 

Jag tycker att det är en bra sida och använder mig utav den. Den applikation jag använder mig mest av och har mest nytta av är messenger. Det är ett program som används för att chatta live med andra, ungefär som att smsa fast via datorn. Det är ett smidigt och bra sätt att snabbt kommunicera med varandra. Som man kan ha användning för om man t.ex. håller på med ett grupparbete i skolan och jobbar på olika håll.

Någonting som är negativt med Msn är att det finns mycket reklam på sidan.

Jag tror att målgruppen för Msn främst är ungdomar men att det även sträcker sig en bit uppåt i åldrarna. Tippar på att huvudmålgruppen är folk mellan 13-25,30 år, både män och kvinnor.

//Alice Öqvist

Tankar om Facebook från utsidan

När man går in på Facebook's förstasida är det som att mötas av en kall vägg. Jag är utanför och för att kunna upptäcka den värld alla pratar om måste jag bli medlem. Mitt första intryck av Facebook är alltså att sidan är väldigt trist och stel. Det finns ingen tydlig information om Facebook och vilka regler som gäller. På grund av det blir jag blir inte alls sugen på att bli medlem på Facebook. Men den främsta anledningen till att jag inte är medlem på Facebook än är för att jag känner att jag inte kommer att ha någon användning av sidan. Det finns såklart positiva saker med Facebook. Det är förmodligen ett väldigt bra sätt att hålla kontakten med familj och vänner. Det är svårt att veta vilken målgrupp Facebook har genom att bara kolla på förstasidan. Men eftersom väldigt många snackar om Facebook har jag fått svar på min fråga. Det är främst ungdomar som aktivt besöker Facebook. Men det finns även ett helt gäng med vuxna användare som ständigt ökar.

/Cecilia


BILDDAGBOKEN

Första intrycket av sidan är att den är enkel. Den är enkel att förstå och känns på nått sätt lite barnslig.

Bilddagboken är en svensk sida där man kan dela bilder med andra i Sverige. Något som är bra med sidan är att den är enkel och att den är på svenska. Något som är dåligt är att man bara kan dela med folk i Sverige och jag tycker inte att man kan kommunicera på ett bra sätt förutom via att lägga ut bilder. Jag har ett konto på bilddagboken men jag brukar inte använda mig av det och jag vet inte hur länge jag tänkt ha det kvar.

Bilddagbokens målgrupp tror jag är ganska ung. Mellan 12-18 kanske.

//Alice Öqvist


Nackdelar med sociala medier

Det viktigaste man måste veta när man är ute och surfar på internet är att allt man lägger ut, alla bilder texter och filmer kan tankas ner av vem som helst. Du ger bort dina bilder till allmänheten även om de är kopieringsskyddade, de flesta vet ju vart print screenknappen sitter?  Efter 5 minuter kan din youtubefilm vara nertankad av någon på andra sidan jorden. Du själv har ingen aning om vart allt det du delar med dig av tar vägen. Det här skrivs inte för att skrämma dig, men du ska tänka på vad du lägger ut eftersom alla kan se det.

Om du lägger ut en bild på Facebook är det sedan också Facebook som äger bilden. Detta är det inte många som vet om, men faktiskt så står det i användarvillkoren att Facebook har rättigheterna till bilden. Vem orkar läsa igenom ett sådant långt användarvillkor på engelska? Inte så många och många sociala medier utnyttjar detta. Kanske kan det vara en bra idé att skumma igenom dem? Eller så struntar du bara i att lägga ut bilder du är rädd om.

Att vara för personlig på internet är också en dålig idé. Berättar du för allmänheten på till exempel din blogg, twitter eller facebook att du ska åka bort är det fritt fram för vem som helst att söka upp dig och sedan göra exakt vad som helst med ditt hem. Detta är inte bara något påhitt utan det har hänt på många olika ställen och i många olika hem. Det har till och med förekommit rån på tjejers kläder, väskor och smycken på grund av att de nämnt i bloggen och visat bilder på att de haft en otroligt stor garderob. Tvn, datorn och alla elektronikprylar av värde var kvar, men inte kläderna, smyckena, accessoarerna, väskorna och skorna.

Det finns otroligt mycket olika nackdelar med internet och sociala medier – om man surfar ologiskt och utan hjärna. Men surfar man med lite vett och bakgrundsinformation i huvudet om vad som faktiskt kan hända om man surfar på fel sätt så är det ingen fara alls att använda Internet. För det är ju faktiskt otroligt roligt med otroligt många fördelar och möjligheter.


konsten att sprida glädje och inspiration

Share your photos.
Watch the world.

Vad är det här? En reklamsida? Ja.. det måste vara reklam eller någonting. Nej, men dete måste ju vara någonting om att man kan dela sina foton iallafall, eftersom "Share your photos. Watch the world." är webbplatsens reklamtext! Men.. Flickr? Varför har jag aldrig hört ordet förut? och vem kommer på att döpa en seriös webbplats till det? Usch vilken rörig startsida!! Vad är det här egentligen?


Flickr är en webbplats där man kan dela med sig av sina bilder, likt bilddagboken fast jag skulle gissa att målgruppen är betydligt äldre och bilderna är nog lite bättre. Både av bättre kvalité och tagna av en lite mer professionell fotograf. Flickr är inte vilken sida som helst, här lägger man ut foton som man är stolt över. Här visar man egentagna foton över för hela världen!

Vill du bli upptäckt? Har du en dold fototalang som du vill visa hela världen? Då är nog Flickr en hemsida för dig. Det tar ett tag att lära sig hur allt funkar och blir van, men det är värt det! Vem gillar inte att titta på vackra bilder på internet?

Det finns risker med att lägga in bilder på Internet. Alla kommer alltid att kunna ta dem på ett eller annat sätt. Har du en bild som du är väldigt stolt över, lägg inte ut den på nätet. Någon kommer ta den, det är nästan 100% säkert. Men fotar man som hobby och bara vill sprida kunskap,glädje och inspiration. Skapa ett konto på Flickr direkt!

Har man ingen bra kamera, eller någon som helst fototalang kanske man ska nöja sig med att titta på andras bilder. I denna kategori finner man mig, jag har ingen fototalang och jag ser inget nöje i att ta kort på saker som inte kommer kunna påminna mig om någonting roligt i framtiden (och det gör det bara oftast om det är på mig själv eller en kompis). Men att kolla på bilder och beundra andras talang? Det är däremot roligt!

/Frida Åsbrink



FLICKR

Första intrycket av Flickr är trevligt men diskret och sidan känns ganska tom. Sidan ser ut att handla om enbart bilder och att dela bilder med andra.

Jag har inte någon nytta av sidan eftersom jag inte känner att jag behöver dela med mig av så mycket bilder och om jag gör de så vill jag helst att bara mina vänner ska se dem. Delar jag bilder kan jag använda mig utav någon av de sidor jag redan är medlem i, t ex facebook eller bilddagboken. Därför har jag för tillfället inga planer på att bli medlem i Flickr.

Något som jag tycker verkar bra med sidan är att den har många funktioner gällande foton. Det finns olika funktioner för att redigera, dela med sig och göra album av foton. Något annat som är bra är att man kan kolla på andras foton när man inte är medlem och även att det finns en demotur där man kan se hur sidan fungerar.

Negativt med sidan kan vara om man vill använda den främst till att skriva och på så sätt ha kontakt med andra människor. I såfall är det nog bättre att söka sig till någon annan sida.

Jag skulle kunna tänka mig att målgruppen för Flickr ligger någonstans mellan 25-50 år.

//Alice Öqvist


BlondinBellas Blogg


Den andra bloggen som jag har valt att skriva om är Blondinbellas blogg.  Det första intrycket är att blondinbella tror att hon är någon form av idol. Hon har ”läsar frågor” på bloggan då hennes fan kan ställa frågotr. Men engligt mej så är hon bara en helt vanlig tjej.


Blondinbellas blogg är inget för mej, jag skulle inte läsa den alls om jag fick välja.  Den ser tråkig ut och Me don´t like it!


Jag kommer inte forstätta att använda bloggen. För mej är den inte intressant och dn tilltalarmej inte alls.


Enligt mej så finns det inte så mycket positivt om bloggen.


Det negativi är att bara för att hon skriver på sin blogg så får hon status. Alla verkar vilja vara som hon.


Hennes målgrupp tror jag är tjejer mellan 13 och 20 år.


Emma Belin



Isabella Löwengrip a.k.a Blondinbella

Den framgångsrika tjejen bakom blondinbella.se är nittonåriga Isabella Löwengrip. Jag har besökt hennes blogg för att bilda mig en uppfattning om vem hon är och vad hennes blogg handlar om. Första intrycket av bloggen är att det är en trevlig och glad tjej med många mål i livet. Man får en klar bild av Isabella Löwengrip ganska snabbt. Dessutom är bloggdesignen snygg och ljus vilket gör att jag vill, och tydligen väldigt många andra, besöka bloggen igen. Det man kan få ut av att läsa bloggen är härliga skönhetstips, modetips och även kloka ord. Jag kan tycka att det lyxiga livet som Isabella Löwengrip lever är ganska tråkigt att läsa om men när den vanliga tjejen stiger fram i texterna blir det väldigt intressant att läsa. Det blir framför allt lättare att känna igen sig i hennes texter när hon blir den där vanliga tjejen. Jag tror att hon skulle kunna nå ut till sin målgrupp, som är just unga tjejer, bättre om hon tog bort den lyxiga fasaden.


/Cecilia


Fokis Blogg


Jag har valt att skriva om Fokis blogg. Bloggen är helt rosa och vit och det första intrycket jag får är att den är gullig. Det finns även en bild med sopbubblor på, och jag älskar bubblor så det gör bloggen ännu bättre. Bloggen framställs även som ganska seriös, även om det finns mycket bilder och fakta på hennes senaste köp.
Nja, inte direkt nytta. Det är väll mera som en grej som man kollar på om tiden går för långsamt. Inte en blogg som jag skulle stressa till för att hinna läsa den.
Jag kommer nog inte fortsätta använda bloggen. Jag är inte ett big fan av bloggar och jag ser inte vitsen med att läsa om deras rika, roliga och coola liv. Men kanske någon gång, om det regnar en dag och jag har tråkigt.
Det som är positivt med bloggen är att det är kul att läsa. Foki skriver ganska seriöst och bloggen följer hennes liv.  Hon lägger inte ut bilder på sej själv som är vågade och hon verkar inte ”kämpa” för att få besökare. Hon kör sin stil helt enkelt.
Det negativa är att jag som sagt inte gillar att läsa bloggar, det är mera som ett tids fördriv för mej. Men annars så kan jag inte komma på något negativt med just Fokis blogg.
Fokis blogg har nog målgruppen tjejer från 13 till 25 år

Emma Belin


mitt liv i bilder.. eller?

oj, blått.. Det här ser ut som Lunarstorm. - citat av Frida Åsbrink 13 april 2010.

Det finns inte så mycket annat att säga om bilddagboken än det där. Lunarstorm användes flitigt under början av 2000-talet och är bilddagbokens föregångare, också det ett community. Skillanden är att Bilddagboken består utav bilder. Det kanske hörs på namnet? Kan tyckas vara roligt, men när man har mer än hundra vänner som lägger in riktigt tråkiga och onödiga bilder varenda dag så är det inte roligt längre. Då lägger man ner!

Att dela med sig av bilder och händelser är roligt, för andra och sig själv. Bilderna kanske inte publiceras i bästa kvalié och det kan ta lång tid att ladda upp men det kanske är värt det? För vissa är svaret ja, men mitt svar är ändå Nej. Bilddagboken var roligt att använda ett tag. Det var ett modecommunity som sakta men säkert dog ut när facebook tog över. Varför? kan man då undra. Kanske är det så det är, utvecklingen går framåt. Eller så funkar det inte att ha en sån ensidig hemsida som bara går ut på att lägga in bilder dagligen.

Att skapa ett anonymt konto på bilddagboken är inte svårt, och kanske är det detta som gör hemisdan så oseriös? Att få en snuskig kommentar från en person man inte kan ta reda någonting om är inte roligt. Man blir inte glad och får ingen positiv bekräftelse. Visserligen kan man ställa in att endast vänner ska se ens bilddagbok. Men det är så dubbla budskap! Man vill att alla ska kunna se bilderna, men ändå inte för då kanske man får bekräftelse på fel sätt. Förvirrande..

Många i sexan, sjuan och åttan använder bilddagboken flitigt. Så jag själv skulle säga att målgruppen är 12-15 år. Även om man, enligt mig, inte ens ska använda internet då. Men med tanke på att man tröttnar otroligt snabbt så blir inte åldern på målgruppen högre än så.

/Frida


TWITTER

Första intrycket av webbplatsen är lugnt, diskret och välkomnande.   Man ser vad andra har twittrat och kan gå in på andras sidor fast man inte är medlem till skillnad från på facebook. Det gör att det blir enklare att förstå vad sidan handlar om.

Jag använder inte Twitter och har inte några planer på att börja göra det. Eftersom jag redan är medlem i en kommunitiesida och därför inte tycker att jag har någon nytta av Twitter.

Eftersom jag inte är medlem på Twitter vet jag inte mycket om vad som är positivt eller negativt med sidan.  Något jag tycker är bra är i alla fall att man kan hålla kontakt med folk över hela världen och att man kan se lite hur sidan används utan att vara medlem.

Målgruppen för Twitter är nog ganska stor. Åldersgränsen för att gå med i Twitter ligger på 13år men jag tror nog ändå att de flesta som använder sig utav twitter är äldre. Kanske mellan 25-40.

//Alice Öqvist


Fokis.se:

Jag får ett intryck av att den här bloggen är välgjord och den känns inbjudande och roligare då den innehåller mycket färg och ser allmänt kul ut. I det här fallet skulle jag faktiskt kunna dra nytta av bloggen då Foki presenterar många ”kul att ha-prylar” vilket gör det hela mer intressant och roligt.
    Jag tror att den här bloggen, likt många andra bloggar, riktar sig till unga tjejer.

/Sara


Kenzas.se:

Jag tycker att bloggen hade ett ganska tråkigt första intryck och jag måste erkänna att jag blev lite besviken då den var lite färglös och ganska intet sägande. Det bidrar inte direkt till att jag vill fortsätta läsa. Jag hade förväntat mig lite mer eftersom att det ändå är en känd blogg. Eftersom att jag inte vanligtvis läser bloggar anser jag att jag inte har någon nytta av denna blogg då den enligt mig inte är särskilt intressant eftersom att den består främst av bilder på Kenza själv. Jag har tyvärr svårt att se något positivt i denna blogg då jag inte intresserar mig särskilt mycket om hennes bilder eller vad som sker i hennes liv. Men om jag gjorde det skulle jag säkert uppskatta bloggen då det är just det den handlar om.
    Jag tror att denna webbplats riktar sig till unga tjejer i jakten på en förebild.

/Sara


MSN:

Jag anser att MSN är ett väldigt bra sätt att kommunicera med vänner över nätet. Det är roligt, snabbt och effektivt, och jag använder det nästan dagligen. Dock ökar risken för att missförstånd uppstår när man kommunicerar genom textmeddelanden då man gärna fattar sig allt för kort och meddelandet kan lätt misstolkas.
    Jag tror att webbplatsen är riktad till människor i alla åldrar men kanske att den ändå används främst av ungdomar då de generellt sett spenderar mer tid framför datorn.

/Sara


Bilddagboken:

Bilddagboken har jag inte någon nytta av direkt då jag som jag tidigare har nämnt inte lägger upp bilder (vilket främst beror på att jag alltid glömmer att ta med mig kameran), och det är precis vad denna sida är ämnad till. Det är ett lätt säkert mycket roligt sätt att visa upp sina bilder för omvärlden.
    Jag tror att denna webbplats riktar sig till ungdomar vilket i och för sig inte är fakta utan mer utav en fördom från min sida baserad på att jag endast känner ungdomar som använder sig av den men inte en enda vuxen. Vilket självklart inte nödvändigtvis behöver betyda att vuxna inte använder den.

/Sara


Upptäck Flickr

Mitt första intryck av flickr är att det verkar vara som en mer avancerad version av bilddagboken där man lägger upp och kommenterar varandras bilder. Jag har inte flickr så jag vet inte så mycket om hur det fungerar. Men de är mitt första intryck.

Vill man visa sina bilder för andra är flickr en bra sida att göra det på. Vem vet, någon kanske upptäcker ens talang att fota? Man kan också lära känna andra där, vilket man kan göra på alla sociala webbplatser.

Det finns alltid en risk att någon snor ens bilder om man lägger upp dem på internet, vilket är en stor risk på flickr.

Jag tror inte att flickr är något för mig för att jag inte förstår så mycket av sidan.

Tillskillnad från billdagboken har nog flickr en aning äldre målgrupp. Sen vänder sig sidan mest till fotointresserade, eftersom att det är en sida som man lägger upp foton på.

// Sandra


Flickr:

Jag får intrycket av att den här webbplatsen riktar sig till vuxna snarare än ungdomar då majoriteten av exempelbilderna pryds av lite äldre personer, vilket i och för sig inte behöver betyda att ungdomar inte använder den. 
    Tyvärr har jag ingen direkt nytta av den här sidan då jag inte har för vana att lägga upp bilder på nätet, men för personer som brukar göra det är detta förmodligen en utmärkt sida och ett roligt sätt att dela med sig av sina bilder.

/Sara


Twitter:

Jag känner mig lite förvirrad vid första anblicken när jag besöker Twitter då det inte riktigt framgår vad webbplatsen är avsedd till. Som tur var hade jag åtminstone lite förkunskaper och visste därav sedan tidigare att Twitter är en webbplats för microblogging. Vilket är ett effektivt sätt att få en överblick över vad som händer i andras liv.
    Jag känner dock inget behov av att fortsätta använda mig av den här webbplatsen då det för min del räcker alldeles utmärkt med att ha koll på mina närmaste vänner genom Facebook.

/Sara


Facebook:

Facebook är något som jag använder mig av nästan varje dag för att hålla mig uppdaterad. Jag har till och med utvecklat ett mindre beroende av denna webbplats.  Men jag kan inte påstå att det var utformningen på sidan som fick mig att börja använda den då den vid första anblicken ser en aning tråkig ut. Det var snarare vänner som lovordade Facebook som fick mig att börja använda det. Dessutom är det gratis och vem vill inte på ett enkelt och kostnadsfritt sätt få möjligheten att hålla kontakten men vänner och familj?

/Sara


Kissies blogg

Det första intrycket jag får av kissies blogg är att hon inte är seriös. Hon känns ganska onaturlig och om jag skulle få chansen att välja är hon inte en sådan person jag skulle vilja vara vän med.

Jag ser ingen nytta i hennes blogg mer än tävlingar och erbjudanden.

Nej jag kommer inte fortsätta gå in på hennes blogg för jag känner inte att det är kul att läsa hennes blogg för att de saker hon skriver om intresserar inte mig,

Det positiva med hennes blogg är att det finns personer som tycker om att läsa hennes blogg och därför får dem göra något kul.

Det negativa med bloggen kan vara att en del blir lite beroende av att läsa hennes blogg men också att tjejer vill vara som henne. Hon får tjejer att vilja förstora sina läppar och kroppar på olika sätt.

Målgruppen som bloggen är riktad till är tonårstjejer som fokis blogg också är. Men kissies blogg är inriktad till tjejer som älskar att shoppa och tänka på hur de ser ut.

// Sandra


www.fokis.se

Det första intrycket jag får när jag går in på fokis blogg är rosa, gulligt, bubblor, så absolut jätte gulligt!

Bloggen gör inte direkt någon nytta. Foki gör en massa tävlingar som gör att man kan vinna smycken och så får man ibland rabatter i olika affärer om man läser fokis blogg.

Jag vill inte fortsätta gå in på fokis blogg av den anledningen att hon lägger ut så extremt många inlägg så man hinner inte med att titta på alla hela tiden. Hon lägger också upp goda recept ibland.

Positivt med bloggen är att Foki ger tips om olika recept på bakelser, visar hur hon fixar sina naglar (för de som är intresserade hur man fixar sånt) och berättar om olika restauranger.

Det negativa med bloggen är att man lätt blir ganska beroende av att läsa alla hennes inlägg och att man då missar så mycket annat för att man alltid känner att man behöver kolla vad hon lagt upp för något.

Fokis målgrupp är tjejer i tonåren. Det ser man på allt rosa på bloggen och på innehållet i hennes inlägg.

// Sandra


Du underbara.. MSN!

När jag går in på msn:s hemsida ser jag massor med tidningsklipp och nyheter. Och då blir mitt första intryck intresserad. Jag vill gärna kolla in på vad det är för klipp till nyheterna de lägger upp. Jag måste dock klicka mig vidare och sedan ladda ner ett program för att kunna använda msn messenger. Loggar jag in på msn messenger kommer bilder på alla mina inloggade vänner fram och jag kan klicka på dem för att starta en konversation.

Nyttan med msn messenger är att man kan konversera med andra personer i en enskild chatt. Jag kan klicka mig direkt vidare för att läsa mina mejl.

Jag vill fortsätta webbplatsen för att det är ett väldigt bra ställe att prata med vänner om allt möjligt. Skriva personliga medlanden prata via webbcam och ha olika visningsbilder.

Det positiva med msn messenger är att man kan prata med andra på ett väldigt lätt sätt. Det är lätt att hålla kontakten med folk via msn.

Negativt med msn är att ens dator kan bli seg av att använda programmet.

Målgruppen är varierande. Det är många i alla olika åldrar som använder msn men jag tror att det är mest ungdomar som använder sig av msn dagligen.

// Sandra


Bilddagboken

När jag går in på bilddagboken ser jag en massa bilder. När jag loggar in är det också en massa bilder som kommer upp. Så det första intrycket av sidan är att jag blir sugen att kolla mer på bilderna och lägga ut fler själv.

Mer än att hitta andra och möta nya vänner har inte bilddagboken någon särskild nytta.

Jag vill fortsätta använda bilddagboken för att själv lägga ut bilder och se på andras bilder. Dels för att visa alla hur jag har det och för att se hur mina vänner har det. Delar med sig av sitt sociala liv och få respons och bekräftelse.

Positivt med bilddagboken är att det är roligt att ta bilder, lägga ut dem i sin bilddagbok och få kommentarer. Det är roligt att kolla på andras bilder med och kommentera deras.

Negativt med billdagboken är att det är väldigt lätt att ta andras bilder och när man väl lagt upp en bild kommer den alltid att finnas på internet. Många lägger upp för mycket bilder på sig själva och sina vänner. Skriver vart de bor och ger ut sina telefonnummer. Det finns alltid en stor risk med att lägga ut fakta och bilder på sig själv på internet.

Bilddagbokens målgrupp är ungdomar och tonåringar. Det ä inte många över 20 som har bilddagboken. Nästan alla ungdomar idag har bilddagboken.

// Sandra


Facebook - enligt mig

Det första intrycket är att ”här måste jag skriva till mina vänner”. Det första jag ser när jag loggat in på facebook är nämligen mina vänners uppdateringar.

Någon större nytta vet jag inte om sidan gör men den har kalender och mejl funktioner så man kan kontakta folk och skriva in viktiga saker i kalendern. Facebook är också ett väldigt lätt sätt att hitta andra människor som man kanske inte träffat på väldigt länge.

Jag vill fortsätta använda facebook för att det är ett tidsfördriv som alla använder och därför har man något gemensamt med andra. På sidan finns också spel som man kan underhålla sig med.

Det positiva med webbplatsen är att det är ett tidsfördriv och det är roligt. Det är också roligt att träffa nya människor vilket är väldigt lätt på facebook.

Negativt med facebook är att sidan vägrar ta bort ett konto. Vill jag inte ha kvar min facebook så kan jag radera den men den kommer ändå alltid att finnas kvar. Facebook äger också alla bilder jag lägger ut och då får de göra vad de vill med dem. Detta måste alla gå med på när man skapar sina användare.

Facebooks målgrupp är mest unga vuxna tror jag som lever mycket sociala liv. Det finns äldre och yngre användare men jag skulle gissa att de flesta som använder facebook är mellan 16 och 30 år.

// Sandra


Blogg1 – 15 år & tvillingmamma

Den blogg som jag valt att undersöka heter 15 år & tvillingmamma. Och det är precis vad den handlar  om (fast hon har hunnit fylla 16). Den är mycket intressant och hon skriver väldigt bra texter, riktigt duktig på att skriva är hon! Tjejen heter Ella-Marie och har av olika anledningar valt att inte visa något ansikte i bloggen, då det kan väcka starka känslor att en så ung tjej ska ha tvillingar!

Intrycket som jag får av hennes blogg är att den verkar väldigt seriös, lite små tråkigt kanske, men seriös.

Egentligen så kan jag anse att man inte har någon nytta av att följa bloggar överhuvudtaget, men just den här bloggen läser jag för jag anser att hon skriver så bra, jag får inspiration till mitt eget bloggande och tjejen verkar otroligt smart och mogen!

Det positiva med den här bloggen är som sagt att det är otroligt bra texter och att hon är superduktig på att skriva!

Det negativa, som jag anser, är att en del texter kan bli lite för långa och då tycker jag att det inte blir fullt lika roligt att läsa, ett minus också är att hon inte har några bilder på sig själv, i alla fall så blir jag otroligt nyfiken, både på hur hon och barnen ser ut!

Den målgrupp som jag faktiskt vet att Ellamarie har på sin blogg är andra unga mammor. Det är till dem hon skriver, men det hindrar ju inte sådana som mig, som är väldigt bloggintresserade, från att läsa!

/Victoria


Flickr

Eftersom jag aldrig tidigare hört talats om den här webbplatsen vart jag tvungen att göra lite ”research” innan jag kunde skriva något. Men.. here it comes!

Intrycket jag får av webbplatsens första sida är att den är väldigt tråkig! Men man förstår på en gång vad det handlar. Det är alltså ett community för bilder. Det skulle kanske kunna jämföras lite med den svenska webbplatsen bilddagboken.

Men kan använda den här webbplasten till att visa sina bilder och även redigera dem om jag har förstått det rätt. Vilket ju är kanoners!

Det negativa med webbplatsen som jag kan tänka mig är att bilder kanske blir ”print screenade” och stulna. Vilket ju kanske inte är lika mycket kanoners.

Målgruppen för den här webbplasten tror jag är fotointresserade. Om man kan säga så? Men måste man säga en ålder så skulle jag gissa på samma som för twitter, dvs 20 till 30- års åldern.

/Victoria


Twitter

Intrycket jag får av twitters hemsida är att den är riktigt tråkig.

Nyttan man möjligtvis skulle kunna ha av twitter är hålla koll på vad andra gör. Och dessutom följa kändisars ”tweets”.

Jag har aldrig använt twitter, inte ens provat på, och jag är tveksam till att jag kommer göra det också. Känns som att det är för få vänner till mig som man kan följa och det är inte min grej! Hela processen kring att skriva ett ”tweet” verkar så långdragen och onödigt svår!

Positivt med twitter enligt mig är att man, precis som på facebook, kan hålla koll på sina vänner, dock kanske lite bättre än på facebook eftersom tanken med twitter är att man ska uppdatera så fort man gör något nytt.

Negativt med twitter enligt mig är att det verkar så krångligt att twittra och jag, personligen, förstår inte vad som är så bra m ed twitter!

Twitters målgrupp är precis som både facebooks och msns ganska svår att säga. Hemsidan används nog av alla åldrar, men jag tror att den är med inriktad på dem som är i 20-30- årsåldern.

/Victoria


MSN

Intrycket jag får av den här uppsatsen är att den är mer än ett community. Och vid närmare koll, så inser jag att det stämmer riktigt bra!

Nyttan med den här webbplatsen är att man lätt kommunicerar med andra människor, vänner som ovänner.

Jag använder den här webbplatsen, och kommer fortsätta göra eftersom jag ser det som ett ersättningsmedel till t.ex mobiltelefonen eftersom man chattar ”direkt”.

Det positiva med webbplatsen är att det är ett utmärkt kommunikationsmedel.

Det negativa med webbplasten är att vem som helst kan ”adda” dig till sin lista och sedan utge sig för att vara någon annan.

Målgruppen för den här webbplasten är, precis som för facebook, ganska odefinierbar. Den används med andra ord av alla åldrar!

/Victoria


Bilddagboken

Första intrycket av webbplatsen är att den är väldigt inriktad till ungdomar. Jag kan känna att jag egentligen inte har någon nytta av den här webbplatsen, anledningen till att jag, personligen, är medlem på detta community, är av nyfikenhet.

Anledningen till att jag vill fortsätta använda den här webbplatsen är densamma, ren nyfikenhet.

 Det positiva är att det är otroligt underhållande att kolla på kompisars bilder.

Det negativa med Bilddagboken är att webbplatsen felanvänds av unga tjejer, som inte förstår vad det kan få för följder av att lägga ut bilder på sig själva badkläder/underkläder Detta medför tyvärr att pedofiler t.ex kanske sitter hemma och kollar (eller mer) på/till dessa bilder.

Målgruppen på den här webbplatsen är utan tvekan ungdomar och tonåringar. Allt från åldrarna 9 – 27 finns på Bilddagboken. Sen finns det ju alltid undantag!

/Victoria


Facebook

Mitt första intryck av den här webbplatsen är att den ser ganska tråkig ut.

Den nytta jag har av den här webbplatsen är att jag kan hålla kontakt med gamla vänner och släktingar som jag inte träffar så ofta.

Jag fortsätter gärna använda den här webbplatsen då jag, som sagt, kan hålla kontakten med mina gamla vänner.

Det positiva med den här webbplatsen är att jag kan ”hålla koll” och vara uppdaterad om vad händer i mina vänners liv och som jag tidigare nämnt, att man kan hålla kontakten med gamla vänner och släktingar som man inte träffar så ofta. Ett exempel som jag kan dra som för min del är väldigt aktuellt är att en släkting till mig för ett par veckor sedan fick barn. Och eftersom hon bor en bit bort så är det här ett bra alternativ då hon lägger ut bilder och berättar hur det går och så vidare. Jag visste till och med om att den lilla flickan kommit till världens, före hennes egen mormor och morfar. Det säger väl en hel del?

Det negativa med facebook är att det är så öppet, man kan få reda på det mesta om alla nästan. Så det är svårt att vara anonym om man så skulle vilja. Jag kan tillexempel söka på ett ”random” namn, få upp en bild på en person(om personen valt att lägga upp en bild på sig själv) få veta hur gammal han är, när han fyller, om han har barn, om han är gift eller förlovad etc, vart han jobbar, vart han bor, vilken skola han går/gått i osv. osv.

Jag tror att facebook har en ganska odefinierbar målgrupp. Folk i alla åldrar använder sig av facebook, allt från 9åringar till 77åringar, och säkert ännu äldre/yngre!

 

/Victoria


Msn


Msn: s första intryck är inget speciellt. En helt vanlig chatt sajt där man kan använda sej av att skriva, skicka bilder eller använda sin webbkamera.


 

Det är nog en av dem största chatt sajterna som finns vilket säger ganska mycket. Många användare och många som är nöjda med Msn. Många har helt klart en stor nytta av denna sajt. Den är enkel att förstå, gratis och den blir sällan ned stängd.


Jag har använt Msn sen jag gick i fyran eller femman och jag kommer att fortsätta att använda den. Det har ändrat sej med tiden hur och varför jag använder den. I början så var det alla coola smilisar som man ville ha, och man kämpade verkligen för att få flera att skicka såna till en så man kunde kopiera dem. Sen efter ett tag så blev det själva chattandet som vare anledningen till att man använde Msn, så är det även nu.


Det som är bra med Msn är att det är ett enkelt sätt att snacka med kompisar på. Det är också bra att det inte kostar något.


Det finns inte mycket negativt men en grej är kanske att virus lätt kan skickas från en dator till en annan. Ibland tänker man inte på vad man klickar på när man är helt uppe i en konversation på msn.


 Målgruppen är tjejer och killar mellan 12 år och 25 år.



Emma Belin


 

 


Bilddagboken


Bildagboken, ett ställe att träffas, snacka kolla bilder och träffa folk. Jag är själv en van bdb användare, men tog bort mitt konto för kanske 3 månader sen. Första intrycket är att det är ett ställe för tjejer och killar som vill bli sedda. Bilder lägg ut för att kommenteras och texter ska få respons.


Jag hade mitt konto i fyra eller fem år. Man använder bildagboken för att ha en egen liten ”dagbok” varje dag skriver man om vad som hänt eller vad som ska hända. Så den är mycket bra att använda om man vill dela med sej av bilder och texter.


Jag ska inte använda webb platsen något mer. Jag har tröttnat på människorna som använder sej av den och för mej var det ett stress moment att hela tiden logga in och kolla vad som hänt.


Det som är bra med bilddagboken.se är att det är ett lätt och enkelt sätt att hålla kontakten med vänner. Det är ungefär som facebook fast enklare och mera fokus på bilder.


Negativa saker var det. Nu kanske jag kommer att låta ytlig men jag tycker inte om vissa människor som använder sej av sidan. Det är alldeles för mycket ”fjortisar” och det känns som om sidan fått en ”fjortis stämpel”.


Bilddagbokens målgrupp är tjejer och killar mellan 12 år och 19 år som vill hålla kontakten med vänner, hitta nya vänner, berätta om sitt liv och sedan få respons på sina inlägg.


Emma Belin


FlickR


Det första intrycket på Flickr är att det är krångligt och svårt att förstå. Men det är egentligen allt som är nytt, så man vänjer sej väll.


Om man tar mycket foton och vill dela med sej av dem och låta andra se dem så är Flickr en bra plats. Det är även ett ställe där man kan knyta kontakter med människor som delar en intressen.


Jag kommer nog inte fortsätta att använda just denna webb plats, för att jag inte skulle ha någon användning av dem. Jag vill inte visa mina bilder eller få kontakt med andra som gillar att fotografera.


Det som är positivt är att om man har intresset att fotografera så är Flickr en bra plats att kolla på. Där finns det andra bilder att titta på och du kan även visa upp dina egna



Webb platsen är anpassad för dem som gillar fotografering och bilder. Så det är ingen plats för chatt eller liknande. Det finns inget negativt som jag kan komma på.


Målgruppen är personer som gillar foto och som vill dela med sej av sina bilder samt ta del av andras bilder.  
Emma Belin


Blogg2 - DennisM

Den här bloggen är en såkallad gayblogg. Den skrivs av en killa som kommer från Falkenberg, men som nu bor i Stockholm. Han heter Dennis Maglic. Jag anser att bloggen är intressant eftersom han umgås med den riktiga bloggeliten och verkar trots det riktigt smart. Han ger också dagligen ut något som han kallar ”Dagens hälsotips” som jag anser vara riktigt bra!

Intrycket jag får av hans blogg är att han ser väldigt modemedveten ut (vilket han också är)och att han ser ut som en rolig prick!

Jag anser precis som jag sa om Ellamaries blogg att det itne finns någon anledning till att följa bloggar, men den här bloggen läser jag för jag tycker den är bra, med andra ord så är det bara i underhållningssyfte!

Fördelen med den här bloggen är hälsotipsen! De är väldigt smarta och bra!

Nackdelen är.. Om jag ska vara ärlig så kommer jag faktiskt inte på någon nackdel med den här bloggen..

Målgruppen som Dennis har för sin grupp är ungdomar som är intresserade av bloggar.

/Victoria


Twitter



Vanligtvis brukar jag inte vara inne på Twitter så för mej är sidan konstig. Jag förstår inte riktigt vad som är vad. Vist, jag förstår att personer skriver inlägg och sedan publicerar dem. När jag gick in på sidan var det första intrycket som slog mej ”vad är vad?”. Jag hittade inte riktigt vart jag skulle kolla och detta ledde till att jag inte förstod hur sidan var upplagt.



Personligen har jag ingen användning av den mer att den kan vara ett tidsfördriv någon tråkig kväll. Det är inte den första sidan jag skulle gå in på utan snarare en av dem sista. Ointresset för den som jag har beror på att jag inte förstår sidan. Så Twitter är ingen sida som jag kommer besöka regelbundet. Jag har helt enkelt inte fastnat för den. Det kan också vara för att jag inte uppfattar den som personlig. Det är snarare så att kändisar uppdaterar och vi vanligt människor läser. Och jag är inte intresserad av att veta vilka coola liv vissa andra har.



Positiva saker var det. Även fast jag inte är en van användare så kan jag se de som är bra med Twitter. Sidan gör det lätt att få dem senaste händelserna sunt om i världen. Många kändisar twittrar och om man är intresserad av att se vad ens idol gör just nu så är Twitter en bra sida att vända sej till.



Men allt har en baksida och även då Twitter. Jag tror att vi som är vanliga människor och som inte har fans över hela världen inte blir så uppmärksammade. Det är inte direkt en personlig sida som riktar sej till oss vanligt människor. Vist, vi kan göra inlägg men men läser dom och bryr sej?



Twitter tror jag har en målgrupp som är 20 till 40 åriga nyfikna människor som vill veta det senaste. Men det är även till för företag som vill med hjälp av Twitter marknadsföra sej.



Emma Belin



RSS 2.0